Ниш је ове године добио Позоришни фестивал „Шта драмиш?“, такмичење драмских секција основних и средњих школа. Ученици наше школе наступили су на овом такмичењу са представом „Екологијада“, коју је припремила наставница српског језика Ирена Златковић. 

Ову такмичарску смотру покренули су глумци Народног позоришта у Нишу Ивана и Мирољуб Рики Недовић, а у организацији Регионалног центра за професионални развој запослених у просвети из Ниша. Суорганизатор фестивала били су ЈКП Медијана и Луткарско позориште. Теме овогодишњег фестивала биле су: Екологија, Чистији град, Здрава средина, а могле су бити обрађене и све три заједно. На фестивалу је учествовало 19 основних и средњих школа из Ниша и региона. Полуфинална такмичења су одржана 26. марта 2016. на три пункта: у Регионалном центру, Дечјем културном центру и у ОШ „Радоје Домановић" у Нишу.

Ученици ОШ „Ћеле кула" наступили су на овом такмичењу са представом „Екологијада", коју је припремила наставница српског језика Ирена Златковић. У полуфиналном такмичењу, одржаном у Дечјем културном центру, освојили смо прво место и пласирали се у финале. 

Финале Првог позоришног фестивала драмских секција одржано је 2. априла 2016. године у Позоришту лутака, где је наступило шест првопласираних драмских група из пет основних и једне средње школе. Наши глумци су и овог пута били одлични на сцени, али нису понели ласкаву титулу.

Са овог такмичења понели смо дивно искуство. Ученици су уживали у припремама и наступу, иако је понекад било мало напорно.

Представа „Екологијада" приказана је и на отварању Градске баште у Тврђави, 7. априла, на позив ЈКП Медијана из Ниша.

Овде можете погледати снимак представе на финалном такмичењу: