Ове године школска слава је у ОШ „Ћеле-кула“ прослављена тихо и скромно. Изостао је богат свечани програм, са увек веселим и распеваним „Лептирићима“ – члановима школског хора. Деца нису у школи рецитовали и глумила Светом Сави у част. Уместо тога, припремљена је видео-приредба која је постављена на школски сајт и Фејсбук страницу школе. Получасовни филм посвећен великом српском просветитељу Сави припремили су ученици свих разреда, са својим учитељима и наставницима, а прикупљени материјал технички је уобличио наставник верске наставе Дамјан Ђорђевић. Велики труд резултирао је похвалама гледалаца, родитеља и свих ученика и радника школе.

Традиција сечења славског колача на Савиндан није прекинута. Поштоване су све мере заштите од епидемије вируса корона. Колач је пресекао свештеник Предраг Радосављевић, уједно и домаћин славе и родитељ троје деце, ученика наше школе, уз присуство директора школе и будућих домаћина славе, чланова Већа учитеља четвртог разреда.

Поводом обележавања школске славе Основна школа „Ћеле-кула“ организовала је литерарни и ликовни конкурс, са темама инспирисаним ликом и делом Светог Саве. На конкурсу су учествовали ученици свих разреда, а награде је 27. јануара у холу школе свечано уручио директор Владимир Ристић.

За ликовне радове на тему „Тај је храм кућа Светог Саве“ у млађем узрасту награђени су:

1. награда – Тадија Јанковић III2 и Сара Вучковић III2

2. награда – Феђа Костић II2 и Дуња Богдановић I2

3. награда – Мила Стојановић II2

Награђени ученици у старијем узрасту су:

1. награда – Јована Раденковић VIII2

2. награда – Милена Митић VIII1

3. награда – Звездана Јaнковић V1

На литерарном конкурсу у категорији ученика од III до V разреда ученици су писали радове са темом „Свети Сава и ја“ и „Моја прича о Светом Сави“. За награђивање су изабрани радови ученика:

1. награда – Дуња Пекић III2

2. награда – Јаков Илић V2

3. награда – Звездана Јaнковић V1

У категорији од VI до VIII разреда нема награђених радова, а додељена је похвала за учешће на литерарном конкурсу ученици Јовић Елени VI2.

Награђени ученички радови истакнути су на изложбеном паноу у холу школе.

Ирена Златковић,

наставник српског језика и школски библиотекар