Укратко о школи

Укратко о школи2018-10-08T18:55:40+00:00

Историјат

Школа се налази на подручју Месне заједнице „Ћеле кула“, а реон школе обухвата и део Месне заједнице „Медијана“. У непосредној близини школе налазе се и споменик „Ћеле кула“, Војна болница и установа Геронтолошки центар.

Основна школа „Ћеле кула“ грађена је из средстава месног самодоприноса, наменски и у етапама. Први део је завршен 1966. године, затим је 1969. године дограђено 8 учионица, а фискултурна сала са делом за продужени боравак 1975. године.

Због сталног повећања броја ученика код неких просторија вршена грађевинска интервенција ради додатног проширења, а просторије боравка су претворене у класичне учионице. Са изградњом ОШ „Душко Радовић“ школа се дели. Ученици и радници се распоређују у обе школе које функционишу самостално.

Данас школа има 352 ученика од првог до осмог разреда.

Основна школа "Ћеле-кула" Ниш

Вредности и школска атмосфера

Деца се током осмогодишњег школовања развијају у стимулативном образовном окружењу, које пружа складан развој ума, тела и карактера. Настава се одвија у одељењима са оптималним бројем ученика, у адекватним учионицама и предметним кабинетима. У школи постоји свечана сала, дигитална учионица и опремљен кабинет за информатику. У централном ходнику је кутак Народне традиције.

Школа би требало да буде пријатно место где се учи и где се развијају потенцијали. И ученици и наставници у школи имају подједнако значајне улоге у стварању пријатне и другарске радне атмосфере. Ученици имају могућности да учествују у бројним активностима и они континуирано постижу добре резултате на научним и спортским пољима, што је потврђено статутом „Вук Караџић“. Преко бројних акција (стари папир) и манифестација (новогодишњи вашар честитки и акција ускршњих јаја) дружимо се и прикупљамо средства за уређење екстеријера.

Током година више пројеката је успешно реализовано, што има утицаја на повећање квалитета рада и наставе у школи. Као последња новина је укључивање школе у „фор-умовање о инклузији“. Узимање различитости у обзир је наша обавеза. Подизање и неговање еколошке свести, да нам свима буде лепше и боље наша је традиција.

Дуги низ година сарађујемо са сродним школама, факултетима и другим институцијама. Школа такође широм отвара своја врата и прима у госте предшколце из околних вртића. У оквиру редовних посета малишани се друже са својим будућим другарима и разгледају школу, добијају пригодне поклоне и флајере са потребним информацијама.

У школи ради и продужени боравак. Стручан и амбициозан кадар мотивисан је за стручно усавршавање и примену стечених знања и вештина у раду са децом. Од школске 2015/16. наша школа пружа и могућност целодневног дечијег боравка.