Драги ученици,

Међународни дан књиге за децу већ скоро пола века обележава се сваког 2. априла у циљу промоције књижевности за децу и читања и како би се скренула пажња јавности на потребе најмлађих читалаца. На овај дан рођен је Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник, творац многих популарних бајки без којих одрастање није могуће замислити.

Овај значајан дан обележиће и ученици наше школе следећим активностима:

У уторак 2. априла у 10.00 гост наше школе биће Биљана Вујовић Бајка, која ће са ученицима трећег разреда имати радионицу о бајкама и том приликом представићемо њену књигу „Бајкин џеп“.

Ученици од првог до осмог разреда учествују у акцији „Поклањам књигу својој школској библиотеци“. Потребно је да у договору са учитељима и одељењским старешинама свако одељење поклони бар једну нову или одлично очувану њигу школској библиотеци, а да то буде књига из савремене белетристике за децу од 7 до 14 година. Акција траје до 25. априла.

Ученици у акцији „Поклањам књигу својој школској библиотеци“ могу да учествују и појединачно с тим да у том случају, осим савремене белетристике за децу, могу поклонити и наслове из актуелне лектире. Књиге треба да буду добро очуване.

Најбоља одељења и појединци биће похваљени за значајно учешће у акцији.

„Желим да позајмим из своје школске библиотеке“ – На часовима одељењске заједнице можете дати предлоге књига које бисте волели да буду набављене, а које тренутно немамо у школској библиотеци. Учитељи и одељењске старешине ваше предлоге доставиће библиотекару.

Ирена Златковић, наставница српског језика и школски библиотекар