Због поштовања мера заштите од вируса ове године није било могуће организовати књижевне радионице у школској библиотеци поводом Међународног дана школских библиотека. Ученици млађег ураста учествовали су у обележавању овог својеврсног празника литерарним и ликовним радовима на тему „Моја школска библиотека“. Уметнички су изразили своја осећања и доживљаје у вези са читањем, књигама и посетама школској библиотеци.

Најуспешнији су били ученици другог разреда из одељења учитељице Маје Јоцић и ученици четвртог разреда учитеља Мирослава Савића.

Ирена Златковић,

школски библиотекар

Моја школска библиотека

Пењем се широким степеништем. Одзвањају кораци малих ногу. Стижемо на спрат, излазимо у велики хол ОШ „Ћеле-кула“. Отварају се врата школске библиотеке и дочекује нас библиотекарка. Стигла су јој деца из вртића „Лептирић“.

Зовем се Андреа Ђорђевић. Овако је изгледао мој први сусрет са библиотеком. Нисам сигурна шта је оставило већи утисак на мене, велики број књига на полицама или библиотекарка Ирена која нам је уз осмех говорила шта све можемо да радимо у школској библиотеци.

И тако је почело моје путовање кроз свет књига. Оно што ми је остало у сећању од првог дана нашег дружења је чудан мирирс књига које су у мени пробудиле радозналост. Било је оних тананих књига, али и оних са стотину страна које су мени и даље недокучиве.

Прва књига коју сам узела из школске библиотеке била је „Од читања се расте“. И, верујте, ми растемо већ пуне четири године заједно. Кроз нову авантуру прошла сам са многим ликовима, као што су Аги и Ема, Др Дулитл, мала Тамара, Ефи и многи други. Морам вам рећи да сам прочитала стотинак књига и то ме много радује. Тренутно читам књигу „Кућа хиљаду маски“.

Стојим на степеништу, мали дечак, ђак првог разреда, весело трчи ка својој мами и каже да је постао члан школске библиотеке. Осмехујем се и у себи кажем: „Добродошао, мали дечаче, у Клуб љубитеља књига. Надам се да ћеш имати одличног водича. Срећно!“

Андреа Ђорђевић IV2

Ментор: учитељ Мирослав Савић