Школске библиотеке свуда у свету сваког последњег понедељка у октобру обележавају свој дан. Међународни дан школских библиотека поменућемо и у нашој школи, у понедељак 29. октобра, пригодном изложбом и доделом захвалница одабраним ученицима. Овој малој свечаности придружиће се наставница Милена Радосављевић и чланови Ученичког парламента дебатом на тему: „Књига или интернет?“.

Заинтересовани ученици, наставници и родитељи могу да нам се придруже у свечаној сали у понедељак 29. октобра у 13. 20.

Овим поводом смо били објавили литерарни и ликовни конкурс.

Теме за литерарни конкурс биле су:

 1. Библиотеке су чудесни светови
 2. Моја школска библиотека
 3. Поруку из романа делим са вама
 4. Књига не трпи нечитање

За ликовни конкурс:

Насловна страна моје омиљене књиге: Обележивач страница (Букмаркер)

Од најуспелијих радова наставница ликовне културе Сузана Иванчевић Стаменковић направила је изложбу, коју можете погледати испред школске библиотеке у понедељак 29. октобра, а током целе наредне недеље у холу школе.

За најуспешнији литерарни рад захвалницу ће примити Младен Златановић, ученик петог разреда, а најкреативнија на ликовном конкурсу била је ученица осмог разреда Јована Дикић, за обележивач страница и илустрацију. Похваљујемо све учеснике конкурса, а посебно оне чији су радови ушли у ужи избор за изложбу и награђивање.

Школски библиотекар је, прегледавши корисничке картоне, издвојила највредније читаоце и најредовније посетиоце школске библиотеке у претходних дванаест месеци. То су:

 1. Лана Дисић, други разред
 2. Уна Живковић, други разред
 3. Николина Миљановић, други разред
 4. Андреа Ђорђевић, други разред
 5. Вељко Станојић, други разред
 6. Константин Илић, други разред
 7. Угљеша Ђорђевић, трећи разред
 8. Александар Тошић, трећи разред
 9. Павле Панчић, пети разред
 10. Исидора Богдановић, пети разред
 11. Лазар Ђорђевић, седми разред
 12. Вељко Ђурић, осми разред

Ови ученици ће, такође, добити захвалнице, у понедељак 29. октобра, које ће им бити уручене у 13.20 у свечаној сали. Позивамо њихове учитеље, предметне наставнике и одељењске старешине да их подрже на овом скупу.

Напомена: Уколико из техничких разлога буде потребно, уместо у свечаној сали, окупљање ће бити у учионици одељења 11.

Наши драги прваци овога дана имаће прилику да се први пут упознају са школском библиотеком и постану њени чланови. Школски библиотекар ће пре подне одржати час упознавања са ученицима првог разреда, мада поједини прваци већ имају отворене чланске картончиће, јер су радо позајмљивали књижице за њихов узраст и пре поласка у први разред.

У Нишу, Школски библиотекар

 1. 10. 2018. Ирена Златковић